2011 Året då festivalkartan ritas om ?

Markus larsson hade en ganska intressant artikel där han säger att den svenska festivalkartan håller på att ritas om. Enligt artikeln hade emmaboda som också var imuna(?) mot konjuktursvängningar , tillsammans med wow greppet om indie och alternativa ljud. Sweden rock , Metaltown och gettaway rock hade kopplat greppet om den lukrativa hårdrocksscenen. Samt att peace and love tagit nischen som den stora breda festivalen. i mångt och mycket sant men även en del av de som här är utmärkta som vinnare har dålig ekonomi. Jag tror dock det ligger en poäng i att man måste ha en tydlig profil.  artiklen finner ni här .
Det är inte heller någon hemlighet att de allra flesta festivaler har dålig ekonomi, väldigt många finns kvar tack vare att kommunpolitiker öser in skattepengar i många festivaler. Det vore bättre om kommunerna var försiktiga med sina skattepengar, för antagligen skulle festivalerna finnas kvar ändå de skulle bara bli tvungna att bli bättre på sitt jobb.
Till sist vore det skönt om det började synas på gagerna att livemarknaden under 2010 tappade 9% i biljettintäkter.

Kommentarer
Postat av: Niklas

han har ett fel enligt mig och det är ju det med wow och p&l. visst p&l är som han beskriver dem men wow har ju ännu större blandning och har med allt mer än p&l kolla bara förra året de hade ju allt från Håkan, M.I.A och Iggy & The Stooges till Girls, Marina & The Diamonds och Laura Marling till Konono no1 och Ras G & The African Space Program.

2011-01-01 @ 16:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0