minnesstund

Två filmer från Emmabodafestivalen -08. Snart blir det mer text här i bloggen ...
Och så har jag varit väldigt ouppmärksam och inte noterat det nya bandsläppet. Men det gjorde nog ni åt mig, så det blev väl bra ändå. Hursomhelst, vi adderar Svenska Akademin, The Haunted, Ashbury Heights och City till artistlistan. Kul ord, förresten. Artistlistan.

önska band

Ni vill himla mycket, men det är bättre att ge uttryck för den där viljan på festivalens forum (på hemsidan)... i alla fall vad gäller önskemål om band och sånt. Här är det lite meningslöst och fnattigt, eftersom det inte är admin som modererar bloggen (även om han är här och läser och kommenterar ibland, vilket ni säkert märkt).

Om ni ändå vill önska band här, så kan ni väl göra det i detta inlägget... så får jag se vad folket har för musiksmak. Och så får vi allt på samma ställe så att det blir någon struktur i det hela, fint! Så, drömbokningen (detta inlägget, precis!) är...?

mera camping

Det började bli trångt på området i fjol, och således behövs det mer plats att campa på. Därför anlägger vi ett till campingområde - fortfarande på själva festivalområdet, såklart - till nästa år. Där kommer cirkus femhundra personer att kunna rigga upp sina tält (hur många tält det blir vet jag inte). Om någon har ett väldigt bra namn till denna nya camping, så kan ni ge ert bidrag här på bloggen.

hyr ut!

Till er Emmabodabor: Det är stort tryck på att kunna hyra rum, stugor, lägenheter, garage, vindsutrymmen och så vidare och så vidare under festivalen. Hela den här tältgrejen passar ju inte alla, och när hotellen är fulla så är hotellen fulla. Så om ni har något, kontakta oss!


Moto Boy

Satt framför datorn framför teven och spottade Moto Boy på melodifestivalen. Dom borde ju låtit honom få den där låten från början, alltså... Hursomhelst. I sommar besöker han ju Emmaboda... och inte bara det, han ska spela i självaste kyrkan också. Det ryktas att församlingen var störtförtjusta när de fick höra några av hans låtar, och jo, det kommer låta grymt. Den stora frågan är bara hur många människor man kan få in i den där gamla kyrkan? Nu, vad tror ni, blir det bra?


Såhär ser förresten kyrkan ut.
Bild lånad av Emmaboda församling


matnyheter

God mat är bra grejer, och just därför kommer 2009 års festival ha ett förbättrat matutbud. Bland annat kommer det att finnas indisk mat, och det låter ju faktiskt som en grym kombination med festival + indisk mat. Vi gillar!


Ps, jag lovar bättre uppdatering här framöver!


Party

Vi tycker om det här med fest, och den 21 mars blir anordnar vi en medlemsfest i Emmaboda Folkets hus. Om du inte redan är medlem kan du bli det i dörren. Och så har ju det här med snygga affischer blivit något av vår grej, så här kommer en till!affischen 2009 - tjuvkik!


den hårda vägen

Dagens fundering på kontoret: Om en festival som enbart har fem-sex band som kör Rolling Stones-covers drar tretusen pers, varför sysslar vi med det här?

fem anledningar att gå på festival


Så nu vet ni.

undring

Hajen har en grym låt på svenska som heter Svensken - men vi undrar: vad fan sjunger människan om?

frukostpop

Fyra akter till frukostpopen, håll till godo! Och det heter ju frukostpop... fast förvirring råder ju, som ni vet, angående det där med  pop. Kanske blir det, som admin säger på forumet, frukostickepop?

Miss Li
Palpitation
Hajen
Little Marbles


en filosofisk diskussion

Det börjades på forumet, och vi har ju hört det innan, Emmaboda säljer sin indiesjäl och blir Elektroboda, jadda jadda jadda. Somliga tycker att festivalen än så länge inte har tillräckligt många popakter. Och nu undrar vi: vad fan är pop? Hurdan pop är det egentligen ni vill ha - obskyra indieband från Grönland med outtalbara namn, svensk trallpop, elektroinspirerad pop, gubbtrött pop, shoegaze eller Britney Spears?

Vi fattar inte. Kan någon snälla definiera pop? Det är ju mycket lättare med tillexempel reggae, där det finns nån slags lag som säger "reggae ska vara på skånska, annars göra du dig icke besvär"?
Dagens fråga alltså. Vad är pop?

ett anspråkslöst förslag?

Festivalledningen vill informera om att det är fördelaktigt att inte radera inkorgen innan man hunnit skriva ut sin biljett. Alltså: ta väl hand om era värdeföremål så slipper ni spilla tid, väldigt bekvämt för alla inblandade!

festivalen än sålänge

En liten uppdatering för er som inte har koll kanske är på sin plats?
Alltså: vad vi vet med säkerhet är att festivalen 2009 kommer att heta Känns Som, och att klara band är:

Bob Hund
2 Many Dj's
Crystal Castles
Nordpolen
Markus Krunegård
Parken
Joel Alme
Navid Modiri och Gudarna
Detektivbyrån
Motoboy
MSTRKRFT
Metronomy
Adrian Lux
Skansros
Fontän
Armand Mirpour
Does it Offend You, Yeah?
Familjen
Moderat Likvidation
Jonathan Johansson
Sonic Syndicate
The Baboon Show


om festivalen

Detta är, som ni kanske förstått, Emmabodafestivalens blogg. En bra sak att veta kan ju då vara, vad är Emmabodafestivalen?

Såhär är det: Emmabodafestivalen startades 1988 av föreningen Vinterbadarna (som vad det än må låta som aldrig ägnat sig åt vinterbadande). Då handlade det om en liten trädgårdsfest med hundra besökare. Sedan dess har festen emellertid växt, och förra året besöktes den av  cirka 5500 festivalare.
En gång i tiden var det indiefolkets festival, men eftersom den arten är nära nog utdöd, tog man och breddade hela festivalen lite. Målgruppen nu är människor.
Förutom själva Emmabodafestivalen, arrangerar Vinterbadarna också en punkrockfestival och en midsommarfestival. Festivalen ligger, som någon säkert räknat ut, i Emmaboda, som är en by i sydöstra Småland.

I bloggen, som just nu är under uppbyggnad, kommer ni hitta allt som rör festivalen och antagligen lite till.
Om ni har frågor, var vänliga ställ dem.

Emmabodafestivalens hemsida: http://www.emmabodafestivalen.se
Midsommarfestivalen: http://www.midsommarfestivalen.se
Punkrockfestivalen: http://www.rasslepunkrock.se

RSS 2.0