den där sjötomten

Så här ser det ut just , det börjar likna nåt

Sådär ser pölen ut som jag pratade om. Under konstruktion, precis som resten av campingen... men detta blir kalas ju!

nytt släpp och sånt

I nya släppet idag hittar vi (som ni säkert sett) The Wombats, Kap Bambino och Syster Sol. Personligen tror jag att ni älskar Kap Bambino, åtminstone när de väl står där. Det är väl så att vi har bokat framtiden. Men det var jag det. Vad tror ni?

Kan också berätta att det har varit helt hysteriskt många som sökt arbete på festivalen i år. Det bådar ju gott och vi är hemskt glada att få arrangera Sveriges bästa fest tillsammans med er. Så tack, tack!

rundgång gräslök fågelsång

Nu på Emmaboda: sjötomt. Jo, det är sant. Under arbetet med den nya campingen fann man en intressant sak. En pöl... en stor pöl. Just nu ser det lite si och så ut men i sommar har vi en egen källa på festivalområdet. Vi funderar på att döpa campingen till något romantiserande poetiskt om vatten... men vi får se var vi landar. Ni hade väldigt många bra förslag åt oss.

Kan också berätta att bloggeditor (jag som skriver... men nu var jag övertydlig va?) och admin var på Bob Hund på mejeriet i Lund och att det var riktigt grymt! Det bådar gott. Fast det var väl ingen som egentligen tvivlade. Men nu vet ni det, att det är kvalitetstestat och godkänt. Det blir perfekt på Emmaboda i sommar, så nu kan vi längta lite till, bra va?


Bob Hund, foto: rockfoto

ps. jag ber om ursäkt för rubriken, sådär får man egentligen inte göra, men jag var så inne på Bob Hund och kom inte på nåt annat som inte lät hur trist som helst.

grävskopsmaratonSer detta ut som en camping, eller...?


Det finns hopp

Det känns lite tungt ibland först jagar musikbranchen sina kunder. Sen när man tycker att man håller på att få ihop bästa programmet ever, så hoppar artister av utan anledning. Eller det kanske inte var utan anledning ......
Då funderar man på varför man fortfarande sysslar med det här. Man började ju för att man älskar musiken,  och visst ny musik känns fortfarande kul. Men vi hade aldrig orkat om det inte var för vår fantastiska publik som tillsammans med oss. Är med och skapar en unik  fest.  En fest som ingen annan sk festival kommer i närheten av, om de så har alla hitlisteartister nånsin....

Sen finns ju en liten sak till vi hade nu bara tänkt att göra programmet klart. Men eftersom vi nu igen är ute efter ngt lite större så måste man försöka med flera och ibland får man mer på kroken än vad man kunde tro .......

Vinterbadarna

upphovsrätt och ipred, fortsättning

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2739965.svd

Sa ju att vi skulle fortsätta på fildelningsspåret idag, så då gör vi väl det. Länken ovan (som tyvärr inte blev en länk nu, men det är rätt adress i alla fall...) är en artikel som tar upp fildelning genom tiderna. Den berättar det mesta man behöver veta om en alltid lika bakåtsträvande musikbransch, om kassettersättning, straffskatt på instrument som inte ansågs gynna branschen, om discoavgifter (!) och DJ-hat. Per Gessle som klagar på sin situation med folk som stjäl hans inkomst och politiker tycker att upphovsrättstiden på sjuttio år efter upphovsmakarens död är på tok för kort (sistnämda tas upp i kommentatorsfältet efter artikeln).

Läs det och fråga er sedan om musik är en produkt, en förbrukningsvara, och isåfall hur länge den har varit det.
Men. Man vill inte verka ond, och för att gottgöra farbror Gessle för att vi önskar ta hans pengar vill vi bara säga att mannen, vi hoppas verkligen att du klarar dig genom svårigheterna. Vi hoppas du överlever trots allt.

-

Uppdatering:

När jag skrivit klart kom jag att tänka på en sak som Fredrik den II av Preussen sa om Sverige på 1700-talet. Han sa: “Sverige är världens starkaste land. Det har i snart 250 år arbetat på sin egen undergång, utan att ännu ha lyckats!” . Och egentligen - funkar inte det citatet väldigt bra om musikbranschen nu, 300 år senare? Förutom att dom som väl är inte har haft 250 år på sig ännu ...

emellanåt uppdatering


Bild från http://811224.com/Emmabodafestivalen2007/Emmabodafestivalen2007-Pages/Image101.html ?

Sådär mysigt ser det ut i skogen om kvällarna... vilket många av er säkert minns. Förresten är det lite klurigt detta med att hitta bra bilder, så om ni har någon jättefin bild att dela med er av kan ni väl skriva det eller så? Välkommet! Imorgon tror jag bestämt att vi tar och utvecklar det här med IPRED. Eller så kanske vi inte gör det... Vi får se!

hajpat

http://www.barometern.se/noje_o_kultur/hajpade-aeroplane-till-emmaboda(1270692).gm
http://www.barometern.se/noje_o_kultur/blogghajpade-nordpolen-pa-popidyll(1262032).gm
http://www.barometern.se/noje_o_kultur/hajpat-indieband-till-emmaboda(1249114).gm

Lokaltidningen Barometern tycker såhär om våra senaste släpp. Och det är ändå bara de tre senaste, så ni fattar ju hur hajpade vi är?!

bandsläpp och nyhetslänk

Fick en kommentar på IPRED-inlägget med denna länken: http://nyheter24.se/noje/musik/183259-emmabodafestivalen-kraver-upprop-mot-ipred. Det tyckte vi var lite kul!

Och så hittade jag ett nytt släpp på hemsidan! Idag gäller Late Of The Pier, Aeroplane, Name The Pet och Dead By April. Hur gillar vi detta?

Mer nyheter kommer snart!

Långfredagen


pepp
Båda bilder okända

Tänkte bara att våren är verkligen på gång, det är jättevarmt här i Småland i alla fall... och vad passar bättre då än lite festivalpepp? Vi kan väl ta fler bilder sen, men först kan ni beskåda dessa två, tänka er tillbaka (eller tänka framåt?) och så kan ni låta soundtracket bli akterna i det senaste släppet: The Pains of Being Pure at Heart, Handsome Furs, Monde Yeux och Bloody Beetroots. Simma lugnt!

IPRED

Nu skjuter musikindustrin sig själva i huvudet. Och vi känner liksom... att lägg ner nu innan det är för sent, medan kidsen fortfarande är intresserade av ny musik. Emmabodafestivalen tar absolut avstånd från musikens dödgrävare, och vi kräver upprop mot IPRED inom musikindustrin. Skulle någon artist pågrund av detta vägra att spela hos oss är det okej... vi klarar oss utan er.


Admin och resten


RSS 2.0