torsdagen

Jag vet inte om det bara var jag, men torsdagen kändes som ett enda springande mellan den ena feta elektroakten och den andra... ganska bra festivalkväll, med andra ord! Till dagens favoriter utsåg jag Kap Bambino som gjorde en minst sagt galet energisk spelning i skogen. Bob Hund fick högsta betyg när jag läste tidningen - välförtjänt. Ville man komma runt scenen när 2manydj's och Bloody Beetroots lirade fick man gå i en radie som sträckte sig så långt som till tälten på ängen (för det publikhavet ville man faktiskt inte plöja igenom). Boys Noize hade en emmabodafestivalentröja (se hur den ser ut nedan) med sig på scenen och levererade precis som förra året dansmusik när den är som bäst.årets tröja


näst första akten Jonathan Johansson


entrén ser lite annorlunda ut, i år har vi snyggaste biljettluckan!


regnet kom men störde oss inte speciellt länge


angående Bob Hund finns det en fin story om hur dom tillsammans med ett annat band (här är jag osäker) faktiskt "räddade" hela Emmabodafestivalen en gång i tiden. -94 var inget bra år, och festivalen höll på att bli helt nedlagd då Bob Hund och det där andra bandet erbjöd sig att spela gratis nästa år. Och när man fick Bob Hund sådär så var det bara att köra vidare.


det var drag under livstidsbokade Detektivbyrån


... och kanske ännu lite mer drag under 2manydj's?


Boys Noize och tröjan.
Jag är ingen speciellt vass konsertfotograf, ni får ha överseende med det.

FESTIVALSTART

... eller tjuvstart, i alla fall! Folket har strömmat in sen i måndags och ikväll, som en liten förfest, spelade Moto Boy i Emmaboda kyrka, och jag tror inte det är jättevågat att påstå att byns kyrka aldrig varit med om något liknande. Oerhört fint och var man där fick man absolut mysigast möjliga start på årets fest!2010

Vi brukar ju bli beskyllda för att säga att varje år är det sista ( och 2007 gick ju alla på det också). Men nu är taktiken ny vi planerar redan för 2010 och har därför såklart bokat nästa års första akt. Ja egentligen försökte vi få till det i år men det gick inte att utvidga schemat mer , men en bokning är en bokning så därför får ni mrtn sthlm beat som först ut nästa år. Håll tillgodo.

p.s Publikrekordet rök redan i lördags det kommer att bli trångt d.s

annonser och bloggare


Först undrar jag: vad är detta?

Sen vill jag berätta om ett roligt fenomen vi hittade häromdagen - detta. Vi kan väl helt enkelt kalla det festivalhatarbloggen. Han/hon/den/det har fördomar om allt och alla, ja, han/hon/den/det är ganska underbar faktiskt. Han/hon/den/det säger sig älska musik, men han hatar alla andra som älskar musik, och så stannar han helt enkelt hellre hemma. Vår tanke om denne (jag tänker kalla denne för "han" i fortsättningen, för han känns rätt maskulin) blir alltså: antingen är han världens konstigaste musikälskare, eller också ljuger han - eller, mest trovärdigt, så har han den lustigaste och mest komplexa humor vi nånsin stött på. Vi har också en rad teorier som innefattar svåra uppväxtförhållanden, övervikt, mobbning och försummade idrottsdrömmar. Men vi undrar såklart: Vad tror ni? Vad är det, vad hänger det på, vad tycker ni? Och mest intressant - vad kommer han att ha för fördomar om Emmabodafestivalen?
Vi kör helt enkelt en gissningslek: Skriv en kommentar om vad du tror att jag stannar hellre hemma kommer skriva om Emmaboda. Vi väntar spänt på att få se det, och de som får rätt vinner typ... äran. Kör!


nya namn och bra kaffe

I år bestämde vi oss för att namnge hela festivalområdet, och det kommer heta Partyland (lite ribute till Detektivbyrån som har en låt med samma namn - förutom att det är ett grymt bra festivalområdesnamn som vi lånade). Det här med att namnge saker är kul, och i samma veva kom vi på ett namn till Emmabodafestivalens sjukvårdstält - det kommer heta Festhälsan. Som ni hör blir detta årets fest!

En annan nyhet som (enligt mig själv) är ännu lite bättre är att det i år kommer finnas möjlighet till riktigt bra kaffe under hela festivalen! Det har vi saknat tidigare, men år 2009 slipper ni alltså både kaffeabstinens och pulverkaffe-kladd i plastmuggar. Kalas.

Riders specar o annat

Efter att ha läst många av årets s.k riders och specar, kommer det nu an på oss att fixa fram 5 st äpplen av rätt sort (GOLDEN DELICIOUS, med stora bokstäver), 10 flaskor champagne av finaste märke, rätt märke på läsken och rätt kvantitet av apelsinjuicen.
Det finns dessutom en del udda krav - ett gäng vill veta tider och adress för de lokala AA-mötena, och passar samtidigt på att be om så mycket sprit att de kunnat bjuda nästan hela festivalen. Hur det hänger ihop vet vi inte, men det blir definitivt intressant att se.
Flest Gitarrer kommer the Wombats att ståta med - i mina öron låter ett fullt gitarrack plus ett helt gäng andra gitarrer lite väl lyxigt för tre pers (och en gitarrist), men jag antar att Let's Dance To Joy Division kräver sin gitarr, helt enkelt. Flest syntar fläskar nog Late Of The Pier upp på scenen, och fetaste ljusshowen kommer 2manydj´s att fixa.
Bland kraven på torr champagne finns det också väldigt modesta små handskrivna lappar där de ber om vatten och vegankäk. Och om ni undrar något mer, så bara hala fram frågorna. Snart är det festival.

festivaler och stenar

I helgen går två stora festivaler av stapeln, Roskilde och Arvika. Emmaboda ska besöka Arvika - vilken av dem väljer ni, eller rättare sagt, väljer ni någon?
Hemma i Emmaboda för vi som vanligt såhär års krig mot stenarna... nej, det här med Småland och stenar är ingen myt. Stora är dom också.

I nästa blogginlägg får ni intressant kuriosa - vilket band har flest sjuga grejer uppriggade på scen, vilka har egentligen flest antal gitarrer och var får man den bästa ljusshowen? Men först Arvika, som sagt!
Och på tal om konstiga grejer - om det är något sånt ni vill veta, konstigt eller inte, passa på att fråga i bloggen, den är bästa forumet för allt som inte hinns med i gästboken på hemsidan.

RSS 2.0